Wonen in Reeuwijk

'Natuur, veel recreatie
en fijn bereikbaar'

Wonen in Reeuwijk-dorp

‘Hier hoef je, je
echt niet te vervelen’

In de winter schaatsen door de polders, in de zomer een hengeltje uitgooien vanaf je eigen steiger, met een prachtig panorama-uitzicht over de weilanden. Hazen rennen door de velden en een statige reiger stapt door het hoge gras, hij neemt zijn positie in aan de oever van de sloot. Je ziet nog net dat hij een visje vangt alvorens hij zijn vleugels spreidt en wegvliegt, met zijn prooi tussen z’n snavel geklemd. De natuur is hier prachtig en puur. Het zou ook zomaar jouw uitzicht kunnen worden.
De 53 woningen in de chique jaren ’20 en ’30-stijl van het project Reesvelt worden namelijk op wooneilanden gebouwd aan de rand van Reeuwijk-Dorp.  
Vrijwel iedere woning staat aan het water, waardoor mooie weidse vergezichten ontstaan. Vanzelfsprekend worden de woningen aardgasvrij opgeleverd en aangesloten op een duurzaam energiesysteem.  

De polders rondom Reesvelt zijn bij uitstek geschikt om tijdens een rondje hardlopen even lekker je hoofd leeg te maken. Dat kan overigens ook bij RVC’33, de voetbalvereniging van Reeuwijk-Dorp waar, buiten het voetbal, veel activiteiten voor de (jeugd)leden worden georganiseerd. Er hangt sowieso een gemoedelijke, ongedwongen sfeer in het dorp. Dat zie je o.a. terug in het verenigingsleven. De kinderen gaan in eigen dorp naar de basisschool, het kinderdagverblijf en de voor- en naschoolse opvang liggen om de hoek. Zowel bij de Italiaan als bij Happz in Reeuwijk-Dorp kun je uitstekend eten. Reeuwijk-Dorp is een verademing voor mensen die de gezelligheid van een dorp zoeken en de reuring van de steden in de buurt willen hebben.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid & tussen
de grotere steden in

Locatie Reesvelt

‘Zo mooi, je zou er haast een schilderij van maken’

De wijk heeft een mooie variatie aan woningen: rijwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande luxe woningen. Vanuit je achtertuin geniet je van de weide aan de overkant waar de koeien grazen nadat ze gemolken zijn. De pinkster- en boterbloemen vormen een prachtig kleurenpallet met het frisse groen. Het diepe blauw van de lucht met de stapelwolken erin steken er mooi bij af, het zonlicht reflecteert in het water. Geen wonder dat het Nederlandse licht en de luchten zo beroemd zijn. Je kunt er eindeloos naar kijken, maar een kano pakken en even stukje peddelen kan natuurlijk ook.

Wonen in Reesvelt

Wat wordt jouw plek?

Ontwikkelaar

Makelaar